Fiberlaser

Fiberlaser - laserskärning i plåt och rostfritt

Modernaste tekniken för laserskärning i Göteborg

Att kunna skära i metallobjekt är nödvändigt ur många aspekter. Inte minst inom produktion, reparation och industri. Genom att kunna skära i metaller kan man få en flexibel användning av materialet och applicera det i många olika sammanhang och till flera syften. Men hur bär man sig egentligen åt för att skära genom ett så hårt och tåligt ämne som metall? En vanlig metod är att man använder sig av en laserskärare. Laserskärning av metall innebär att man använder sig av en laserstråle som projicerar en värme av sådan kaliber att materialet smälter eller förgasas på den yta där laserstrålen träffar.

Det gäller att vara försiktig när man använder sig av laserskärning. Vanligtvis uppgår nämligen temperaturen för att smälta metallen till tusentals grader. Metoden har dock flera fördelar. Den kan både arbeta i väldigt hög takt och är således mycket effektiv. Dessutom kan man använda laserskärning på tjockare metaller än med andra metoder och på köpet uppnå betydligt noggrannare resultat.

Laserskärning

Därför är fiberlaser överlägset

Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda våra kunder den snabbaste och effektivaste maskinen inom laserskärning i Göteborgsområdet. Maskinen Mazak Optiflex 3015 III och är i toppklass när det kommer till att skära i tjocka metaller. Mazak Optiflex 3015 III kan arbeta på en yta av 3×1,5 meter och skära i metall upp till 35 millimeter i godstjocklek. Denna maskin använder sig av fiberlaser för att framkalla de allra bästa resultaten inom laserskärning i Göteborg.

Hur fungerar en FiBERLASER?

När man inom laserskärning av metall använder sig av fiber laser utnyttjar man optisk fiber bearbetade av jordartsmetaller som exempelvis ytterbium eller erbium. Det är en variant av så kallad YAG-laser, en av två vanliga laserbehandlingar inom industrin. Kort sagt innebär bearbetningen och fiberlasern en förhöjd och effektiviserad verkningsgrad jämfört med exempelvis koldioxidlaser som också är en vanlig industrilaser. Fördelarna med fiberlasskärning är enkelt uttryckt att det ger möjlighet att effektivisera värmen som alstras vid skärningen. Fiberlaser ger förutsättningar att skära med lägre temperaturer samtidigt som man tar bättre vara på den värme som faktiskt genereras.

Vi har metoderna och verktygen

Vi är specialister på fiberlaser i Göteborg och med vår överlägsna teknik och verktyg genom Mazak Optiflex 3015 III kan vi ge dig förutsättningar att utföra perfekta resultat inom laserskärning av plåt. Här på västkusten finns ingen annan laserskärare för metall som kan toppa resultaten av våra produkter. Närhelst du behöver skära och dela metall och plåt gör du det bäst med Maxak Optiflex 3015 III och verktyget i form av fiberlaser. Som brukare av våra maskiner behöver du inte på något sätt vara expert på de fysiska reaktioner som ger förutsättningar för laserskäraren att fungera. Det enda du behöver känna till är de fördelar som gör fiberlaser till det solklara valet bland laserskärare. Med våra maskiner får du en stabil och tålig kraftkälla som beskär både effektivt och noggrant.

För mer information

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad eller vill veta mer om våra produkter. Oavsett om dina frågor handlar om laserskärning och fiberlaser generellt eller du är extra nyfiken på vår Maxak Optiflex 3015 III finns vi tillgängliga och svarar gärna på dina frågor. Du kan nå oss på telefon, mejl eller skriva till oss via kontaktformuläret på vår hemsida. Givetvis är du även välkommen att besöka oss på plats i vår lokal i Göteborg.
Vi ser fram emot att höra av från dig!

Här hittar du mer information om våra olika områden inom fiberlaser & vattenskärning

Bockning

Korta ledtider

Fiberlaser

Water cutting

Hur kan vi hjälpa dig?

Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer om oss, våra maskiner eller vill komma i kontakt med någon av våra specialister. Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna ditt ärende så återkopplar vi så snart som möjligt.

Kontaktpersoner

Gustav Petersson

Försäljning-Produktionsansvarig Laserskärning – Vattenskärning