Maskinverkstad

Maskinverkstad

I vår maskinverkstad i Göteborg arbetar vi med tillverkning och bearbetning av alla förekommande material. Rostfritt stål är vår specialitet. Vi är stolta över att ha gjort oss kända för att leverera mer än vad du som kund förväntar dig. Vår maskinpark består av moderna fleroperationsmaskiner från Mazak. Mazak är världsledande inom sin bransch och levererar bland annat till flygplansindustrin. Det säger något om de kvalitetskrav vi har på våra leverantörer!

Mekanik, datateknik och 40 års erfarenhet

Vi jobbar med 4-axliga svarvar och 5-axliga fräsar med CAM-beredning från MasterCam. 5-axliga fräsar gör det möjligt att uppnå fräsning på en detaljnivå som man bara kunde drömma om med gamla tiders maskiner. 5 axlar innebär att maskinen kan röra sig i tre dimensioner – X, Y och Z – och samtidigt rotera runt två rotationsaxlar A och B. På liknande vis har 4-axliga svarvar tre linjära rörelseriktningar samt en rotationsaxel för ökad åtkomst. Datorisering med MasterCam gör arbetsprocessen snabbare och mer precis jämfört med manuell bearbetning. Detta blir också mer kostnadseffektivt för dig som kund, och mer miljövänligt eftersom den ökade precisionen leder till mindre materialspill. Tack vare kombinationen av de senaste multidimensionella arbetsmaskinerna och avancerad datorteknik, får du ett resultat i världsklass! Lägg därtill mer än 40 års branscherfarenhet och en expertis utöver det vanliga. Detta gör vår maskinverkstad i Göteborg till ett givet val för stora som små företag, och alla typer av förfrågningar – från snabb legotillverkning till produktion av kompletta maskiner för automation eller robotar.

Serviceutbud

Vi är specialiserade på legotillverkning med korta ledtider. Med detta sagt är vi öppna för att möta dina önskemål och kan leverera allt från maskindetaljer till hela maskinbyggen. Exempel på de produkter du kan hitta hos oss är vibrationsmatare med kringutrustning, bandtransportörer, specialmaskiner, serveringsenheter för robotar och tillverkning av styrapparatskåp. Vi är stolta över att vi med vår innovativa maskinverkstad är en av de ledande firmorna inom 5-axlig bearbetning i Göteborg. Vår konstruktions- och elavdelning erbjuder även konsultuppdrag. Detta tillåter dig att spara tid och pengar genom att direkt dra nytta av vår kunskap – så att du kan fokusera på det du gillar bäst. Kom till vår maskinverkstad i Göteborg när du behöver hjälp med arbeten inom maskinverkstad, plåt- och svetsverkstad, mätteknik eller CAM-beredning.

Certifierade - för din trygghet

Vi värdesätter driftsäkerhet och är därför certifierade enligt säkerhetsstandarderna ISO 9001 och 14001. När det kommer till kredittrygghet är vi rankade med AAA högsta betyget i kreditvärdighet, så att du tryggt och bekymmerslöst kan sköta betalningen. Vi på Bågenfelt & Hellström har en bred kundkrets med mängder av nöjda kunder. Hör av dig till oss för att diskutera hur vi och vår verkstad kan hjälpa dig och ditt företag att verkställa dina drömmar – när du anlitar oss ser vi dig som en samarbetspartner snarare än kund, och vi är inte nöjda förrän du är det! Det är hemligheten bakom hur vi har byggt upp vårt rykte som en av de främsta mekaniska verkstäderna i Göteborg. Slå en signal till oss eller kom förbi för att se själv!
Här hittar du mer information om våra olika områden inom fiberlaser & vattenskärning

Maskinverkstad

Plåt & Svetsverkstad

Mätteknik

CAM-beredning

Hur kan vi hjälpa dig?

Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer om oss, våra maskiner eller vill komma i kontakt med någon av våra specialister. Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna ditt ärende så återkopplar vi så snart som möjligt.

Kontaktpersoner

Kristian Wejrum

Verkstadschef

Lars Karlsson

Arbetsledare / Maskinverkstad